TEE ISE VAHUKOMMID-ENDA TEHTUD, HÄSTI TEHTUD!
Vahukommid meeldivad suurtele ja väikestele. Kui Sa teaksid, kui kerge on neid ise valmistada, siis poest enam ei ostakski 🙂
Pikk jutt lühidalt oleks järgmine-
Vaja on toorainet: lehtzhelatiin 6tk, suhkur 300g, marjapüreed/ mahla 140g
puisteks tuhksuhkur segatuna maisitärklisega, nt 5tl tuhksuhkrut ja 1 tlk tärklist
Kiirelt üle vaadates ja liikuvas pildis näeb välja nii:
Kui soovid põhjalikumalt ja piltidega, siis loe allpool=
Mahl või püree on omal valikul-ma ise kasutan püreed, mis annab tugevama maitse ja samas ka soovi korral nt roosat või lillakat värvi. Kui soovid ise värvida, kasuta vett ja sidrunimahla kokku segatunda või nt passionipüreed. Kokku peaks vedelikku tulema siiski 135-140g. Siis saad soovi korral lisada toiduvärvi, et enda soovitud tooni maiused saada.
Protsess näeb välja nii-
- pane lehtzhelatiin külma vette likku
- kuumuta suhkur ja püree. Tee seda keskmisel kuumusel ja sega, kuni suhkur on täiesti sulanud. Tõsta keemiseni.
- kalla kuum siirup kaussi, kus hakkad vahustama, lase natuke jahtuda, 1-2 minutit
- nõruta/ pigista zhelatiinilehed liigsest veest ja lisa need siirupile, sega
- asu vahustama, alguses ca minut aeglaselt, et segu jahtuks ja siis tõsta kiirus maksimumini, mõned minutid
Vaht on valmis, kui mass on suurenenud ja läinud heledamaks, hakkab vispli ümber kogunema, kuid on veel pehme tekstuuriga, nö veidi liikuv veel.
Vahepeal peaks valmis panema ka anuma, kuhu tahad vahukommi massi sisse panna. Sobib nt 20×20 raam/ küpsetusvorm, mis tuleks kilega vooderdada. Et mass ei nakkuks, puista tuhksuhkru/ tärklise segu kilele või veel parem, kui hõõrud ühtlase ja õhukese kihi nt toiduõli.
Kui vahukommimass on valmis, kummuta see koheselt valmispandud vormi, võid veel puistata tuhksuhkru/ tärklise segu või siis kui kile on õliga kaetud, siis kata sellega massi ülemine osa, silu kätega vajadusel mass siledamaks või suru nurkadesse, ühesõnaga vormi vastavalt vajaduselt.
Lõpuks-aseta vorm külmikusse ca 3-ks tunniks.
Võta seejärel vorm välja, kummuta suhkruga ülepuistatud alusele, lõika sobiva suurusega tükid, puista need taas suhkru/ tärklise seguga üle, tõsta sõelale ja raputa seda, et liigne suhkur eemaldada. Valmis kasutamiseks!
P.S Neid vahukomme võib grillida!
Head isu!
Tordikool ♥ Sind
0 Comments