Koogi ja tordi katmine peegelglasuuriga-ise tehtud, hästi tehtud!
Kindlasti oled näinud kenasti läikivaid ja ühtlaselt kaetud kooke ja torte. Samas ka kukalt sügades mõelnud, et see on väga keeruline ja milline materjali kulu ka veel lisaks-kui oled mõnda videot isegi näinud, sest lõpus ei näidata, mis saab koogilt mahavoolanud massiga.
Ja veel on küsimus, mille puhul olen näinud, et on raskusi, et kuidas seda kooki hiljem tõsta?!
Täna ma peegelglasuuri retseti ei jaga-neid on netis küll palju ja samuti saab valmis tootena osta ka mõnest torditarvikuid müüvast kauplusest. Kui aga oleks vaja ka retsepti, küsige 🙂
Niisiis, peegelglasuuriga kaetakse sügavkülmast tulnud kooke ja torte-moussekoogid / vahukoogid on väga head. Näiteks sügavkülmutatud toote puhul on suureks plussiks, et saab oma aega paremini planeerida-koogi või tordi võid valmis teha juba mitu päeva enne. Välja võttes kaunistada see peegelglasuuriga kattes või ka veluurspreid kasutades (see on teine teema juba ja täna sellel ei peatu). Toode on juba siis ilus, aga muidugi saab soovi korral veel detaile lisada, näiteks pärlid, (külm)kuivatatud marjad jne.
Alustame?
Vaja on toidukile, metallist/ plastikust pestavat resti ja muidugi kooki ennast 😆
Tõmba kile laua peale ja aseta sinna peale rest, restile koogikesed.
Peegelglasuuri töötemperatuur on märgitud valmistootele või leiad retseptist, see võib olla 30C ringis. Soojenda mikrouunis või auruvannil glasuur. Kalla see kannu või isegi kastmepudelisse, kui nii on mugavam-mina katan pudeli abil nö 3D koogikesi.
Kalla ühtlase ja vaikse joana koogile-tee seda täpselt nii kaua, kuni näed, et koogi kõik küljed on saanud peale katte.
Kui peatud ja soovid hiljem jätkata, võib tulemus kahjuks natuke ebaühtlaseks jääda. Jah, tundub, et palju läheb maha, aga ma näitan hiljem videos, kuidas see kokku korjata ja taaskasutada.
Lase kookidel natuke nõrguda ja samal ajal glasuur juba hakkab ka hanguma külmunud tootel.
Nüüd võta abiks palettnuga või isegi kaks, või siis paletnuga ja nt kokteiltikk. Kokteiltikku kasutan abivahendina, kui on plaanis kook veel pealt kaunistada, siis jääb tikuga tehtud auk/ ava kenasti kaunistuse alla.
Tõsta rest kile kohalt ära ja kergita palettnoa ja tikukese abil veidi kooki ja liiguta ringjate liigutustega resti peal, nii saad lahti suurematest niredest, ja seejärel tõsta kook valmispandud alusele, küpsisele.
Kaunista!
Nii, nüüd korjame kokku kõik liigse, mis on alla voolanud valmispandud kile peale-seda glasuuri kasutan veel. Muidugi, kui sul kukkus koogi pealt või küljest midagi glasuuri sisse, siis ehk see pole enam pariam variant taaskasutuseks, aga otsusta ise.
Siit videost näeb, kuidas kokku korjata jäägid.
UUTE KOHTUMISTENI
Tordikoolis
0 Comments