Pistaatsia beseerull vaarikatega, Tordikooli omatoode!
Erakordselt maitsev beseerull, mis on võitnud juba mitmete maiasmokkade südamed-esimene sellises võtmes tehtud beseerull. Kui oled sellist kusagilt juba saanud, siis tahaksin väga seda teada 🙄 Muidugi maitsmiseks 😆
Nii et telli selline Tordikoolist, soovitavalt vähemalt päev ette, või tee ise. Selleks jagangi retsepti-pistaatsia beseerull vaarikatega massidesse 🙂 Nii head asja lihtsalt ei saa ainult endale jätta.
Mis siin ikka, sõidame-retsept , sh kogused on antud nö koduahjus küpsetamiseks-PÖÖRDÕHUTA
Besee-
Munavalge | 150 | g |
Suhkur | 250 | g |
Maisitärklis | 30 | g |
Viinakivi, soovi korral | 0,5 | tl |
Mõõda puhtasse rasvavabasse kaussi munavalged, ja asu vaikselt vahustama. Kui on tekkinud kerge vaht, lisa suhkruga segatud maisijahu-võib ka kõik korraga. Vahusta tugeva vahu saamiseni. Mina teen seda Kitchen Aid mikseriga, ja aega läheb vast kuni 10 minutit või vähem.
Kui soovid lisada viinakivi, siis tasub seda teha kusagil siin vahepeal. (Viinakivi on hea munavalgevahu stabiliseerimiseks, võib kasutada ka tilgakest-paar sidrunimahla nt. Minu kogemuste järgi läheb viinakiviga munavalge kiiremini vahtu ka. Osta saab seda nt Koogimeistri e-poest, link siin).
Kui vaht on ilus ja tugev, siidine, läikiv 🙂 siis tõsta see küpsetuspaberile ja jaota ühtlaselt. Paberit eelnevalt millegagi määrida pole vajadust.
Nüüd väga oluline! Raputa plaadile laotatud beseele peale purustatud (blenderis nt) toored pistaatsiapähklid, suru õrnalt need kinni ka. Pähkleid ei ole vaja eelnevalt röstida, ja pistaatsiapähklid beseerulli peal annavad suurepärase tekstuuri ja maitse!
Tõsta plaat eelnevalt kuumutatud ahju, 185C juures ja küpseta 13 minutit, maksimaalselt 15 minutit, üle selle võib juba hakata alla vajuma ja “liistakuks” kätte ära minema 😯
Täidis
Vahukoor | 400 | g |
Suhkur | 120 | g |
Sidrunhape | 0,5 | tl |
Toorjuust | 200 | g |
Pistaatsiapasta |
Vahusta vahukoor ja suhkur, kui vahukoor on kergelt juba vahus, lisa sidrunhape (töötab stabilisaatorina ja annab ka maitset) ja vahusta edasi, kuni vahukoor tundub täiesti valmis olevat, siis lisa toorjuust ja pistaatsiapasta, sega/ vahusta alguses aeglasemalt, siis suuremal kiirusel, kuni kõik on valmis.
Pistaatsiapastat on müügis erinevat, pistaatsia enda sisaldus väljendub %-s, vali endale meelepärane ja kogus on samuti vastavalt maitsele. Nt Torditeaduse poest on saada, vt LINKI
Kui besee on valmis küpsenud, pealt kergelt beezhikam, siis võta ahjust välja ja kummuta laua peale teisele küpsetuspaberile. Jahtumise ajal liiguta vahepeal teise kohta laua peal, sest alla tekib kondensatsiooniga vesi ja nii jahtub ka kiiremini.
Jaota pistaatsiatäidis jahtunud beseele, lisa vaarikad, võivad olla külmutatud ja keera rull kokku, kasuta abivahendina olemasolevat küpsetuspaberit, sellega on hea kokku keerata rull ja selle sisse jääb ta ka pakituks esialgu. Tõsta külmikusse ja paari h pärast võid maiustama hakata. Kui vaarikad on hooajalised või lihtsalt värsked vaarikad poest, võib sööma hakata ka varem 🙂
Kuidas tundub? Juba sinu lemmik?
Kui maitseb ja retsepti ka teistega jagad, siis palun ära unusta viidata Tordikoolile!
0 Comments