fbpx

Kuidas teha söödavat pihlakaoksa, söödav lillepasta, toiduvärvid

1.10.2016 | Retsepte ja õpetusi, Uudised

Kuidas teha söödavat pihlakaoksa, söödav lillepasta, toiduvärvid

Samm-sammult juhendiga pihlakaoksa õpetus. 

Esiteks pean kohe ära ütlema, et selle pihlakaoksakesega ei pretendeeri ma botaanikalise skulptuuri teostaja aunimetusele 🙂 See on kõigest vaid üks lihtne õpetus, kuidas teha päris kenakene ja efektne kaunistus nt tordile. 

Niisiis, alustuseks pane valmis töövahendid ja materjal. Vajad lilletraati nr.28 või nr.30. Siis pane veel valmis lillepasta, lehelõikurid, lehe tekstuurpress ehk veiner, toiduvärvid pihlaka”mammude” jaoks ja lehtede toonimiseks. Söödavat liimi on samuti vaja, kui seda pole, kasuta lihtsalt vett (ettevaatust niisutamisega) või tee söödav liim tylo ja veega.

Mina kasutasin lehe lõikuritena metallist lõikureid, neid sai kenasti kitsamaks painutada, sest pihlakaoksal on lehed kitsamat sorti. Veiner sobib tekstuuri poolest ka roosilehe veiner, neid on saadaval erinevaid, minul siis selline lemmik.

  1. Lõika lilletraat, ühe traadi võid lõigata 4-ks osaks. Neid valmista ette nii palju, kui soovid ja jaksad mammusid sinna otsa pista. Ära unusta, et hiljem pead kõik mammud ükshaaval ka ära teipima  😆  Painuta iga traadiots allapoole konksuks, vt pilti. pihlak1

  2. Seejärel asu käte vahel veeretama kuulikesi, täpselt nii suuri, kuidas arvad, et pihlakal viljad võivad olla. Pista konksuga traadijupp korraks liimi sisse ja siis suunaga ülevalt alla kuulikese sisse. pihlak2

  3. Lehtede lõikamist ja traadi otsa ajamist ma ei kirjelda, Ilmselt Sa oskad seda juba või kui mitte, siis võin teha selleks eraldi õpetuse soovi korral.

  4. Mammud võiks jätta tahenema järgmise päevani, siis saab neid uljamalt hiljem käsitleda, ja ei pea kartma, et traadi otsas maha pudenevad. pihlak3

  5. Nüüd on kõige ebahuvitavam osa, aga jah, kõik need mammud ja lehed tuleb ükshaaval lilleteibiga üle käia. See annab loomulikuma välimuse ja näitab ka sinu professionaalset suhtumist, kui selle läbi teed 🙂 Nt lehtede puhul on see, et lehed külgedel teibitakse hiljem kokkupanekul nii ligidalt kokku, et ehk ei jääbi näha traadi osa, aga võib-olla jääb? No vat, siin tuleb mängu suhtumine. Eks igaüks ise teab..

  6. Kui kõik mammud ja lehed on ükshaaval teibitud, tuleb nad siis ka kokku panna/ teipida. Mammud soovitan jagada väikestesse gruppidesse, ja siis hiljem omakorda need suurematesse gruppidesse ja lõpuks saabki ühe kõige suurema. pihlak4

  7. pihlak5
  8. Kui leheroots on valmis, värvi pulbervärvidega lehed ära, kasuta fantaasiat või võta kõrvale päris oksake ja spikerda toonid maha. aga kuna ise olen vaadanud neid oksi, siis tegelikult on nad täitsa erinevad ja ma arvan, et ei panda pahaks, kui teed oma äranägemise järele..

  9. Lõpuks kogu kimp kokku. Kui on olemas läikespreid, siis selle pihustamine annab final touch´i.

pihlaks

Ja ära unusta oma tööd kenasti presenteerimast! Ilus asi kehvas valguses ei olegi enam lõpuks nii ilus…

Kaunist sügist soovides

Marika, Seikluskohvik

Kui soovid ka edaspidi saada infot uute õpetuste, ka kampaaniate kohta, liitu uudiskirjaga!

Kogu infot võib kasutada ise ja jagada teistega, ole palun viisakas, viita alati algallikale.

 

 

0 Comments

Submit a Comment

Tordikool, 2024, uus raamat ja e-raamat, vebinarid ja õppevideod

Tordikool, 2024, uus raamat ja e-raamat, vebinarid ja õppevideod Tordikool pole 2024 aastal ise enam toidukoolitusi...

02.11 MAKROONID ja täidised, sh veganmakroonid, kell 11.00-15.00

02.11 MAKROONID ja täidised, sh veganmakroonid, kell 11.00-15.00 Koolitus toimub Poska tn.7, Tallinn, Tordikooli...

UUDISKIRI 2024 algus, vebinarid, uus raamat

Taas uudiste aeg, kallid Tordikooli sõbrad! 12.01 toimus Tordikooli kursused grupis vebinar teemal-napoleoni rull....

UUDISKIRI-ühed uksed sulguvad ja teised avanevad

UUDISKIRI-ühed uksed sulguvad ja teised avanevad Seekord on mitu asja kohe- Tordikoolis toimuvad vähesed...

Grillvorstid jõuluks selgeks- 18.11.2023, kell 10.00 ja kell 15.00

Grillvorstid jõuluks selgeks- 18.11.2023, kell 10.00 ja kell 15.00 Selle aasta jõuluks omatehtud vorstid lauale!...

SHOKOLAAD JA ASSORTIIKOMMID, ISADEPÄEVAKS 08.11.2023, kell 12.00

SHOKOLAAD JA ASSORTIIKOMMID, ISADEPÄEVAKS 08.11.2023, kell 12.00 UUS HOOAEG JA UUED NIPID! [gallery columns="4"...

TORT ISADEPÄEVAKS-TULE TEE NN NUMBRITORT 11.11.2023 KELL 10.00 ja lisagrupp kell 15.00

TORT ISADEPÄEVAKS-TULE TEE NN NUMBRITORT 11.11.2023 KELL 10.00 ja lisagrupp kell 15.00 SOBIB IGALE HUVILISELE, KES...

Lastele ja noortele-muffinid 25.10 ja pulgakoogid 01.11, kell 15.00

Lastele ja noortele-muffinid 25.10 ja pulgakoogid 01.11, kell 15.00 Tere tere kogu see pere! Ikka küsite, et kas keset...

UUS! MODERNSE TORDI KOKKUPANEK JA VIIMISTLUS, 21.10.2023, KELL 10.00

UUS! MODERNSE TORDI KOKKUPANEK JA VIIMISTLUS, 21.10.2023, KELL 10.00 Uus koolitus, mille eesmärgiks on vaadelda,...

MOUSSE tordid JA SHOKOLAAD-sh veluur, peegelglasuur ja kaunistused, 28.10.2023, KELL 10.00

MOUSSE tordid JA SHOKOLAAD-sh veluur, peegelglasuur ja kaunistused, 28.10.2023, KELL 10.00 [gallery columns="4"...

MAKROONID, ka VEGAN makroonid, 29.10.2023, kell 10.00

MAKROONID, ka VEGAN makroonid, 29.10.2023, kell 10.00 Koolitus toimub Poska tn.7, Tallinn, Tordikooli stuudios....

UUS! UUS! UUS! KORRUSTORDID, vol 2-edasijõudnule, 09.09.2023, ja 10.09.2023, kell 10.00

LISAGRUPP 10.09.2023 KORRUSTORDID edasijõudnule- vahvlipaberist FANTAASIALILL, GEOMEETRILISE tordi PÕHITÕED, sh...

MAKROONID-vol 2, salvestusega vebinar, vegan makroonid, makroonitordid, korea stiilis makroonid, palju retsepte!

MAKROONID-vol 2, salvestusega vebinar, vegan makroonid, makroonitordid, korea stiilis makroonid, palju retsepte! Seni...

TORDID-5, osa 1, 02.09.2023 kell 10.00, lisakoolitus 03.09, kell 10.00

TORDID-5, osa 1, 02.09.2023 kell 10.00, lisakoolitus 03.09, kell 10.00   1-PÄEVANE KOOLITUS, KAVA ALLPOOL-VÄIKE...

vebinar KORRUSTORDID, vol 2, salvestus!

KORRUSTORDID Vol 2- vahvlipaberist FANTAASIALILL, GEOMEETRILISE tordi PÕHITÕED, sh TOESTUS ja töövõtted, TEKSTUURID,...
0
Ostukorv on tühi...