Raamat makroonidest, New York, Les Petits Macarons-tegin läbi ühe uue retsepti ja samuti proovisin ühte nippi, ehk on sinulgi sellest kasu 🙂
Kuna eelmine postitus venis juba liiga pikaks, otsustasin jätkata hiljem.
Nii, sellest samast raamatust siis edasi. Kuna õppimine ja katsetamine magusamaailmas on miski, mis paneb rahutult südame põksuma ja ei lase õhtuid rahulikult kodus veeta, vaid sunnib köögis askeldama, siis jätkasin antud raamatust saadaleva infoga katsetamist.
Küll võtan selle kokku, et las nemad teevad Ammmeerikas, mida tahavad, meil siin on ikka teisiti 🙂 Proovimiseks hea küll, nö silmaringi avardamiseks, aga kinnistub teadmine, et vanad liistud on sissekantud ja töötavad mul paremini.
Niisiis, üks retsept ka, mis on väidetavalt kõige lihtsam üleüldse!
Koostisained-
Mandlijahu-165g
Tuhksuhkur-165g
Sool-näpuotsaga
Suhkur-150g
Munavalgepulber-1spl-5g
Munavalge-115g, võib olla värskelt võetud
Toiduvärv
Kasuta köögikombaini, pulse sagedusel.
Pane kaussi mandlijahu, tuhksuhkur, sool-pulse ca 4 korda, 3sek
Lisa suhkur ja munavalgepulber-pulse 4 korda
Sõelu segu läbi, keskmisesse kaussi.
Lisa munavalge, sega läbi, ca 8-10 korda (Et munavalge oleks ühtlasem, vispelda natuke käsitsi, lusika või kahvliga nt)
Nüüd lisa vajadusel toiduvärv. Sega edasi, kuni segu on ühtlase konsistentsiga (homogeenne), maks 30 sek
Kata toidukilega-vahetult vastu segu-ja lase seista toatemperatuuril ca 1h
Edasi küpseta, nagu oskad 🙂 Raamatus antud soovitus oli järgmine-15 minutit 90C juures ja siis 11min 175C.
Ma ei lugenud välja, et kas pöördõhuga või mitte, seega proovisin 80C juures 15 minutit ja sealt edasi 125C. Ütleme nii, et jalad tulid mühisedes 😛 aga mitte alla, vaid kõrvale, hiljem siiski taandusid suuremas osas, makroon jäi läikima ja sisu kleepuv jne, ei miskit sellist, mis mulle oleks meeldinud.
Nii, aga nüüd siit see, mida pealkirjas lubasin, ehk on huvi järele proovida. Vt allpool.
Teadaolevalt on erinevate meetoditega tehtavad makroonid enne ahju panemist vaja lasta seista laual, et pealispind taheneks ja jalg kenasti alla tuleks. Proovisin siis ootamise asemel esimesed plaadid kohe ahju panna, kasutades sama 15 minutit 80C juures nö kuivatamist ahjus ja sealt edasi tavatemperatuurile. Ja tõesti toimis see, et sain järjest plaadid ahju ja ahjust välja kõik jalad all makroonidel. Muidu on ikka nii, et kui kodus on 1 ahi ainult, et kvaliteet esimese ja viimase plaadi vahel võib erineda. Jah, viimast plaati ahju pannes ma enam ahjus ei kuivatanud, sest aega oligi möödunud nii 45 minutit juba ja eelviimast ei kuivatanud ma ahjus samuti mitte 15 minutit, vaid umbes 10, aga jah, saab ka nii 🙂
Kuna “tekkis” jälle palju makroone, pakun müüki täna, küsige julgesti ka muul ajal!
Tervitades
Marika
Vahva lugemine ja aitah kogemuste jagamise eest 🙂
Tänan!
Aitäh ka minu poolt!
Ma proovisin ka 80 kraadi juures ahjus kuivatada 10 minutit, ykshaaval siis plaadid ja kui kõik olid kuivatatud, panin ykshaaval ahju nagu tavaliselt ja tulemuseks olid tyhjad kuplid…
Mh, äkki läks liiga pikaks see kuivatamine siis või edasine küpsemine. Või retsept ei tahtnud sellist etappi. Itaalia või prantsuse meetod?
Ma täna just tegin pool päeva makroone. Vilks ja ahju, vilks ja ahju, ei mingit ootamist.
Mis see pulse on, üleval kirjas?
Pulsseeriv sagedus, tavaliselt on see pulse märgitud.