Nr 2. Keeva vee retsept – kui asi selge, võib sellest saada sinu lemmik
- Muna / 4 tk
- Suhkur / 2 dl
- Keev vesi / 1 dl
- Jahu / 3 dl
Vahusta munad koos suhkruga tugevaks vahuks. Kui tundub, et on juba küllalt vahustatud, vaata kella ja vahusta vähemalt 5 minutit veel. Edasi vahustades lisa sortsukeste kaupa keevat vett. Seejärel hakka tasapisi jahu sisse SÕELUMA.
Jahu võid 1/3 ulatuses asendada (kartuli)tärklisega. Sega vaikselt vispliga, vala segu tasakesi vormi ja aseta eelkuumutatud ahju.
PS. Küpseta 180–185 kraadi juures. Küpsetusaeg oleneb ahjust, keskelt- läbi on see 15–25 minutit, kuid enne biskviidi ahjust väljavõtmist kontrolli selle valmidust!
Keeva vee lisamist on biskviidiretseptis mainitud raamatus “Herkkujen pikkujättiläinen” (1993). Käesolevat retsepti on täiendatud ja muudetud, sh jahukogust, samuti ei ole vajadust lisada küpsetuspulbrit, nagu algne retsept on ette näinud.
0 Comments