Populaarne numbritort, retsept ja õpetus
Minu versioon ei ole numbri-kujuline, kasutasin ovaalseid lõikureid, et saada minikoogid, neid oli Tordikoolil hea maha müüa minikoogina 🙂 Kui soovid aga ikkagi numbritorti, siis kõik on sama, ainult et “põhjadest” lõikad välja numbrid.
Nisujahu 250g
Mandlijahu 125g
Tuhksuhkur 75g
Või 200g-külm
Muna 1tk
Vaniljepasta 0,5tl-1tl
Võta 4 esimest toorainet, st jahud+suhkur+või, sega nt kombainiga, kuni on ühtlane/ purune. Mina kasutasin KItchenAid mikserit ja segamismõla, sama tulemus.
Siis lisa näpuotsaga soola-maitse järgi J tegelikult on vajalik ka selleks, et tooks maitsed esile ja ei oleks imal/ lääge tulemus.
Siis võta muna, lisa vaniljepasta, sega see läbi, kahvliga, vispliga, kuidas soovid. Lisa see eelmisele segule ja pane uuesti masin tööle. Las töötab, kuni on ühtlane taigen/ mass. Edasi käitu nagu ikka liiva-või muretaignaga-keera kile sisse, soovitan mass lapikuks pressida, sellega vähendad aega, mis ta külmikus puhkama peab. Peale mõningast tahenemist, ca h või ka vähem (või on tahenenud samuti), võta taigen välja, rulli sobiva paksusega laiali, lõika vormiga välja soovitud kuju, eemalda üleliigne mass ja aseta taigen mõneks ajaks sügavkülma.
Variant on ka kohe lahti rullida, kahe küpsetuspaberi vahel ja asetada siis külmikusse puhkama-peale seda lõigata välja sobivad kujundid ja enne ahju panekut veel külmikus hoida.
Kuumuta ahi 180C ja küpseta toodet ca 10 minutit, ära lahku ahju juurest, vaid jälgi, millal näed kuldpruuni või ka natuke küpsemat varianti ja voilaa, võta ahjust välja, libista lauale, võimalusel ka restile (ilma paberita) jahtuma.
Täidis. Siin on valikuid, et kas maitseb pigem vahukooresem või tummisem, toorjuustuga. Võib vahustada toorjuustu tuhksuhkruga, nt 1/1, või 1/0,5. Ma ise teen nii, et vahukoor koos suhkruga mikseriga vahtu ja pisut enne, kui vahukoor tundub täiesti valmis konsistentsiga, lisan toorjuustu ja lasen keskmisel kiirusel seguneda ja lõpus ehk ka mõned kiiremad tiirud 🙂 vastavalt vajadusele.
Muu on ainult kaunistamise osa-varuge aga marju ja tuhksuhkrut kindlasti ja muid meelepäraseid kaunistusi. Täidise pritsin ümmarguse tüllega, et jääks „nagu peab“.
Edu ja maitsvaid elamusi!
Marika, Tordikool.ee
Aitäh, jagamast
Aitäh, head küpsetamist!
Ka mina tänan Teid põhjaliku õpetuse eest.Teete imelist tööd!
Aitäh positiivse tagasiside eest!
Kakaoga saab ka teha. Lisada veidike kakaod, kui suurem kogus (nt 2-3 kordne) siis veidike muna juurde panna. Täitsa rullida ja normaalne, jääb mõnusalt mure, aga mitte pudisev. Hea retsept! Muidugi, mis mulle veel meeldis- taigen ei ole läägemagus!
Aitah, et oma kogemust jagasid!
Soovitan proovida maitsestada ka taigent, st pohjasid, vaga hasti sobib nt sidrun (pigista sidrunit voi kasuta kontsentreeritud mahla), muidugi ka muud, mis olemas ja saadaval. See taigen ei karda natuke rohkem vedelikku.
Tere, mitu küpsist sellest kogusest umbes tuleb?
Tere. Kõik oleneb sellest, kui õhukeseks rullida ja muidugi toote kujust 🙂
Kas sellest kogusest saab ühe kihi a’la 3 või rohkem? Muidugi oleneb ka nr suurusest, aga nt ahjuplaadi kõrgune number.
Tere.
Kas selline “taigna” kiht võiks sobida ja tordi vahele?Kas see lõikamisel liiga kõva ei jää?
Tere ja aitäh retsepti eest!
Mulle jäi veidi arusaamatuks, et miks taigen peale kujundi lõikamist sügavkülma peab minema? Kas niikauaks kuniks aeg on järgmise kihi valmistamiseks?
Tere,kas kasutate Otto toorjuust nagu pildid¿ Mina täna üritasin kreemi teha aga vahustasin toorjuustu ja vahukoort koos ja ei saanud tugevamat paksust üldse ja siis hakkas juba uuesti vedelaks minema,nii et kreem läks täiesti untsu. 🙁
Siis on lihtsam seda tosta ja samuti kn kupsetamisel see eesmark, et ei hakka kohe laiali sulama.
Tere, tegin selle retsepti järgi. Küpsised jäid liiga kõvad. Isegi järgmisel päeval oli kooki kehva süüa. Kas see kook ongi mõeldud sellisena? Või kas oskate öelda, mis valesti? Kas peaks vähem küpsetama või pool jahu kogusest tärklisega asendama ehk siis jääks küpsis pehmem.
Tere.
Küpsise võib kõvaks teha see, kui jahu lisades seda liiga kaua sõtkutakse/ segatakse. Ja loomulikult ka see, kui küpsis on liiga paks, ma muidugi ei tea, kui paks ta teil oli. Muidu peaks ikka selline muredam olema, kergesti käsitletav söömisel.
Tervitades, Marika
Kui pikalt selline tort ette tuleks teha? Kas eelmisel päeval või pigem kohe söömiseks?
Molemad variandid. St ei vetti labi ka kargmisel paeval, samas samal paeval juba soodav.
Tere rumal küsimus aga mis on vaniljepasta?
Kas küpsised võib valmis teha varem?
St küpsised päev varem ja täidis järgmisel päeval.
Voib kull varem teha valmis.
Tegin kõik vedades retseptis näpuga järge. Lõikasin taigna A4 paberist lõigatud shablooni järgi numbriks 1 (selline laiemat sorti) aga ahjust välja võttes oli antud küpsiseid võimatu liigutada ilma, et need mureneksid.
Proovisin ka lasta pannol ära jahtuda kuid tulemus sama.
Küsimus, kas antud asi peaks jääma pigem küpsise või biskviidi moodi?
Või siis millisrid vahendeid peaks soetama, et neid kihte tõsta ja transportida saaks?
Kange tahtmine teha.Aitäh retsepti eest, minul on küsimus, et kuidas muretaigen lõigates ilusaks jääb ja muidas need ,kreemipallid kuju säilitavad?
Olen kreemiga hädas.. Kui lisasin vahustatud vahukoorele toorjuustu, siis muutus segu vesiseks ja tükiliseks. Kas tooraine oli kehv, kogused valed või miskit muud? Toorjuustu ja vahukoort lisasin grammide poolest sama palju.
Tere. Ma sooviks küsida kreemi kohta, et kui palju ma panen toorjuustu, vahukoort ja tuhksuhkrut? Mis on kreemi täpne retsept?
Kas numbrikoogi jaoks peaks tegema kaks või kolm põhja. Kas Teie retsept on kahe põhja jaoks koguseliselt. Soovin teha lapsele sünnipäevatorti.
Ette tänades, ilusaid pühi soovides.
Sandra
Kui kaua umbes saab kapis hoida nii et hea veel on? Ehk et kaua seista tahab kapis?