Uued tooted, LillGreen kohviku avamine
Et te ei arvaks, et ma midagi ei tee ja ainult oma maakodus müttan, siis kirjutan natuke ka viimase mõne nädala tegemistest, ehk see, mis kulinaarset elu siis puudutab.
Liitusin sellise huvitava projektiga, nagu ühe kohviku avamine-seda siis lihtsamalt väljendudes. Sisuline on aga töö kondiitritoodetega, mis tulevad müüki samasse kohvikusse, lisaks muu “pudi-padi orgunn”. Ehk siis pole mul võimalik lihtsalt asuda valmis ja toimiva ettevõtmise juurde, vaid tuleb end proovile panna, sh leida endas nt üles oskused sobitada end meeskonda, tegutsedes siis ka piisavalt efektiivselt, et lähenev “grand opening” saaks olema võimalikult sujuv ja üleüldse üks pigem helge ja rõõmus moment, kui et raske töö, kulm kortsus sihi poole rühkimine…
Kohviku nimi on LillGreen-tõlgenda kuidas tahad, siin on oma lugu küll olemas aga ka seda teadmata on see kena liitsõna ju positiivse kõlapinnaga.
Natuke ka toodetest-üks asi, mille üle sisimas tegelikult ka päris uhke olen, on just sellele kohvikule välja töötatud toode. Tegelesin sellega kohe mitu head päeva järjest, “timmides” välimust ja sisu. Jutt on makroonist, mille kuju meenutab lille, maitsenüanss on samuti pisut erinev tavapärasest, st tavapärase ootusest. Saladust ma sellest tegema ei hakka juba seepärast, et kui Sinagi tahad sarnast makrooni proovida teha, siis on hea, kui nõuanded on saada ja samuti meeldiks mulle muidugi, kui viitaksid minule või sellele postitusele, juhul muidugi, kui sellest üldse kasu või abi oli 🙂
Niisiis, makrooni tegemine oli huvitav, st oli vaja kuju, oli vaja värvi, oli vaja natuke erilisemat lähenemist. Koostisest rääkides, siis kasutasin lisaks mandlijahule ka pistaatsiajahu, alguses 100%, siis leidsin, et vahekorras 50/50 on maitsenüanss klassikalisele lähemal ja sobiks paremini, omades siiski seda erilist maitset ja tekstuuri, mille puhul võiksid oma kulmu ka üllatunult (heas mõttes) kergitada 🙂 Kui arvad, et pistaatsiajahu kasutamine annab koheselt ka rohelise värvi, siis unusta ära 🙂 -see on müüt! Rohelise tooni saamiseks tulid mängu nii matcha tee, kui ka spinat/ spinatipulber. Lillelise kuju saamiseks kasutasin tüllet nr. 1M. Mainin selle ka ära, et lille tekstuur sõltub sellest, kui vedel on makroonitaigen, kui vedelam, siis siiru-viirusid pole. Mis aga ei tähenda, et ümarate servadega lillekuju ei saaks, saab ikka. Igaks juhuks ka makroonide valmistamise retsept, kasutan üldjuhul itaalia meetodit.
Pistaatsiajahu sain Umamist, viide poodi on SIIN. Spinatipulber on pärit Piprapoest, link ka SIIN. Kui juba sinnapoole lähed või e-poest ehk tellima midagi hakkad, soovitan ka kuivatatud rukkilille, vaimustav toode, saab samuti makroonide kaunistamisel kasutada, ja muidugi tordid ja küpsised ja jäätis ja 24.02 jne 🙂 Mandlijahu ja tüllesid müüb Seikluskohvik, muidugi ka palju muud tortide ja magusaga seoses, LINK
Lisan pildimaterjalina veel mõned pildid, et oleks näha, millega teid meelitama hakkame!
LillGreen´i kohvikust ja selle avamisest annan veel täpsemalt teada üsna pea, praegu mainin vaid, et asukoht on meil Tallinna kesklinnas, Roosikrantsi tn ja Kaarli pst nurgal.
KOOLITUSED-olen jooksvalt teinud ja osalenud veel mõnel koolitusel, aga ilmselt tekib sellesse nüüd mõningane vaiksem aeg, aasta lõpupoole või uuel aastal on aga kindlasti uued plaanid ka selles vallas. Suhkrulillede kohta aga, neid tahan läbi viia sel aastal vähemalt kaks, lilledest võiksid olla suhkrust jõulutäht ja suhkrust austini roos (jajah, minu uus lemmik, mida õppisin nii enda tarbeks, kui ka teile õpetamiseks!)
TOIDUMESS-olen toidumessil sel aastal väljas kõikidel päevadel ja koostöös KitchenAid Eestiga! Kui Sul on plaanis soetada veel sel aastal uus köögiabiline või on tekkinud küsimusi või tahad niisama lähemalt uudistada nende kaunitaride sillerdavat metallpinda, siis astu läbi ja uuri, ehk on messihind just selline, et saaksid oma masina kohe kätte. Kui on huvi, võid minu käest küsida ka messile pääsmeid, on mõned kindlasti jagamiseks ka. MESS
Olge siis jätkuvalt liinil, uudiseid ja õpetusi/ retsepte ikka lisan.
Tervitades
Marika
Tordikool
Jään põnevusega ootama koolitusi ja kindlasti tulen uudistama, millega sa tegeled seal. Igaljuhul põnev.