Vastlakuklid, või lihtsalt kuklid, veereta ise, rõõmsad ja ümmargused

Vastlakuklid, veereta ise, rõõmsad ja ümmargused

Olen pikalt hoogu võtnud, et kuklite veeretamine pildis teile tuua 😳  Kuna vastlad juba kohe tulekul, siis enam edasi lükata ei saagi.

Annan ka retsepti, aga kui sul endal hea ja toimiv retsept olemas, siis piilu lihtsalt, kuidas veeretada rõõmsad ja ümmargused kuklid. Nõnda toimetades saad teha muidugi aastaringselt ka muid kuklikesi-seemnetega pealt või seest jne.

Minul on kasutusel Richard Bertinet retsept, nn peksutaigen 😆 Seda saab teha ka mikseriga, Kitchen Aid on selleks väga hea abimees, või tõesti, googelda slap and fold ja vaata, kuidas käsitsi seda taigent teha.

Lõpus ka video, kuidas kukleid veeretada, et nad tuleksid eriti armsad ja ümmargused. 

P.S ÄRA UNUSTA KARDEMONI! Vastlakuklile annab hõrgu “touchi” just kardemon. Parima jahvatusega kardemon on Santa Maria kardemonil, kasutan just seda. Seda enam, et neil on nüüd uued korgid, saab ühe käega klõpsti! avada, kui nt käed juba osaliselt hõivatud või toiduga koos 💡 

Retsept-270g vedelik (piim+vesi), 15g pärm, 500g jahu, 60g või (toasoe), 40g suhkur (võid ka rohkem, kui tahad magusamat tulemust), 10g sool, 2 muna, KARDEMON

Veel P.S- kui taigen tundub kleepuv, ära rutta kohe jahu juurde sõtkuma! See teeb taigna tihkeks ja nii see asi ei tööta 😎 Pigem kasuta kuklite vormimisel abivahendina laua peal veidi jahu, väldi suurt sõtkumist!

Sega kõik kokku ühte kaussi, aseta mikserisse segamismõla ja lülita mikser sisse! Lihtne?! Nii ongi! Las peksab seal natuke seda taigent. Vahel koguneb taigen vähekese aja pärast segamismõla ümber rohkem, ja kausi seinad saavad puhtaks, vahel mitte-eks see oleneb jahust. Maks 5 minutit lased niimoodi töötada täisvõimsusel ja siis tuleks kauss asetada sooja, võid ka taigna sealt sees krabaga välja kraapida ja hoopis teise kausiga sooja asetada. Temperatuuri ma ei tea, tavaliselt lasen ahju natuke soojaks ja lülitan välja. Igatahes kasuta kainet mõistust ja ära plastikust kaussi unusta kuumenevasse ahju 🙄 

Ca 30-40 minuti pärast on taigen valmis, vt edaspidist videost.

Seejärel aseta plaat kuklitega taas sooja ahju kerkima. Mõne aja pärast, ca 15-20 minutit ehk, lülita ahi lihtsalt tööle ja las küpsevad, kuni on ilusad kuldsed, et silmaga vaadates rahule jääd. Mina küpsetan 180C juures. 

P,S, kui soovid krõbedat mütsikest, vaata siit postitusest, kuidas krõbedik teha, aseta kettake juba kerkimise ajal kuklile, või ka hiljem, ei juhtu midagi. Pärast kuklit kokku pannes lõikad mütsikese samamoodi ära, nagu tavajuhul.

Muidugi võid kõike seda jagada ja ise kasutada, meil on hea meel, kui viitad ka, kust Sa infot said ♥

Trackback 2

Lisa kommentaar

Sinu e-postiaadressi ei avaldata. Nõutavad väljad on tähistatud *-ga

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

TrackBack URL

https://www.tordikool.ee/vastlakuklid-voi-lihtsalt-kuklid-veereta-ise-roomsad-ja-ummargused/trackback/

ÜLES TAGASI